Испанската Ла Лига остана окончателно без мач в САЩ, след като

...
Испанската Ла Лига остана окончателно без мач в САЩ, след като
Коментари Харесай

Барса реши: Няма да играе с Жирона в САЩ

 Босът на ФИФА се мръщи на концепцията мачове от Ла Лига да се играят в Съединени американски щати
Испанската Ла Лига остана дефинитивно без мач в Съединени американски щати, откакто Барселона отказа да се изправи против Жирона в Маями. Каталунците взеха това решение след съвещание на борда на шефовете.

Испанската футболна лига подписа 15-годишен контракт с компания " Релевънт " за промотиране на Ла Лига в Северна Америка, като част от това съглашение беше изиграването на един дуел на сезон оттатък океана.

За тази година мачът беше каталунското дерби Жирона - Барселона, които трябваше да играят на 26-и януари на стадиона на Маями Долфинс от НФЛ. Предложението получи съпротива от Испанската футболна асоциация, УЕФА и ФИФА, а в този момент и Барса отхвърли присъединяване.

" Бордът на шефовете на Барселона взе решение да отдръпна поддръжката си към мач против Жирона в Маями, откакто тази концепция срещна необятно отрицание.

Барселона към момента има предпочитание да играе в Маями и клубът приема, че приходите от телевизионни права ще бъдат поделени от тимовете в първа и втора дивизия, само че до момента в който всички забъркани страни не стигнат до консенсус, този план не може да бъде сбъднат ", оповестяват от клуба.

Според източник на Ройтерс, съществена спънка за провеждането на мача е прекомерно нападателният метод за мач още през този сезон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР